Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi schimbă legi în interesul personal

Silvio Berlusconi schimbă legi în interesul personal

Silvio Berlusconi schimbă legi în interesul personal
Sursa foto: silvio berlusconi
11 Noi 2009   •   05:18

Silvio Berlusconi s-a trezit sub tirul criticilor pentru o propunere controversată de a reduce lungimea proceselor, în cadrul unei iniţiative condamnată ca fiind o modalitate pentru a-şi rezolva propriile probleme legale.
Cel mai important aliat al premierului, Gianfranco Fini, a declarat că va introduc un act legislativ în parlament ce va propune limitarea lungimii proceselor din Italia, care acum se poate întinde peste un deceniu.
Sistemul de justiţie din Italia are mare nevoie de reformă- cifrele arată că există ? o coadă? de 3,6 milioane de dosare penale şi 5.4 milioane civile.
Cu toate acestea presa notează că nu există dubii că propunerea de a schimba actualul statut va fi în beneficiul lui Berlusconi, acuzat de corupţie în două procese ce urmează să înceapă în această lună.
Parlamentarul de opoziţie Donatella Ferranti declara că parlamentul ar trebui să respingă ?legile croite? pentru a-l scoate pe Berlusconi din probleme. De asemenea, Antonio Di Pietro, fost anchetator anti-corupţie şi lider al unui mic partid de opoziţie, a descris propunerile de schimbare ca fiind "criminale".
Cele două procese contra lui Berlusconi au fost reactivate luna trecută după ce curtea supremă italiană a hotărât că o lege introdusă în acest an de acordare a imunităţii în timpul ocupării unei funcţii este neconstituţională.
Berlusconi a discutat despre reforma propusă cu Fini, preşedintele camerei inferioare a parlamentului, fost fascist transformat cu succes în conservator moderat.
Dacă Berlusconi introduce cu succes legea de limitare a proceselor la şase ani şi este retroactivă, toate acuzaţiile la adresa sa vor cădea deoarece vor fi ?expirate?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close