Antena 3 CNN Externe Situaţia din Algeria rămâne neschimbată. Răpitorii sunt înconjuraţi

Situaţia din Algeria rămâne neschimbată. Răpitorii sunt înconjuraţi

Situaţia din Algeria rămâne neschimbată. Răpitorii sunt înconjuraţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2013   •   11:48

Răpitorii, înconjuraţi de forţele speciale algeriene, deţineau în continuare, după 72 de ore de la atacul unui comando jihadist împotriva unui complex de exploatarea gazelor în Algeria, aproximativ 10 ostatici algerieni şi străini, a anunţat sâmbătă o sursă din domeniul securităţii, relatează AFP.
   
"Nu există nicio schimbare de ieri (vineri)", a declarat pentru AFP această sursă, care citează apeluri ale unor lideri străini în vederea protejării vieţii ostaticilor.
   
Mai mulţi ostatici străini, şapte potrivit răpitorilor, erau reţinuţi în continuare de către o grupare armată apropiată Al-Qaida.
   
Presa, după ziua de sărbătoare de vineri, critica dur incapacitatea, în oponia sa, de a comunica a autorităţilor, subliniind cu cinism uşurinţa cu care presa internaţională profita de mesaje text scurte trimise de pe mobil de către răpitori agenţiei mauritane ANI.
   
Astfel, vineri ei anunţau că deţin trei belgieni, doi americani, un japonez şi un britanic.
   
Surse din domeniul securităţii algeriene au recunoscut că aproximativ zece ostatici, atât străini, cât şi algerieni, ar fi deţinuţi în continuare de către răpitori.
   
Un purtător de cuvânt al grupării armate a evocat, cu o zi înainte, 34 de ostatici străini ucişi într-un asalt, lansat cu o zi înainte de către forţele speciale algeriene împotriva bazei locuite din cadrul complexului, în timp ce alt grup era baricadat în interiorul instalaţiei cu ostatici.
   
O sursă din domeniul securităţii, citată de agenţia algeriană de presă APS, a furnizat vineri seara un bilanţ provizoriu al asaltului prezentat de către militari, şi anume 12 ostatici şi 18 răpitori ucişi, iar aproximativ 100 de ostatici străini - dintr-un total de 132 - eliberaţi, alături de 573 de salariaţi algerieni.

×
Subiecte în articol: Algeria teroristi jihadisti complex
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close