Antena 3 CNN Externe Situația escaladează în Statele Unite! O jurnalistă a orbit pe viaţă, după ce a fost atacată de poliţie

Situația escaladează în Statele Unite! O jurnalistă a orbit pe viaţă, după ce a fost atacată de poliţie

 O jurnalistă a orbit pe viaţă, după ce a fost atacată de poliţia din Statele Unite. Zeci de reporteri au fost răniţi, în ciuda faptului că s-au legitimat.

Situația escaladează în Statele Unite! O jurnalistă a orbit pe viaţă, după ce a fost atacată de poliţie
Sursa foto: Twitter?Linda Tirado
01 Iun 2020   •   09:45

Poliţia din SUA a încercat să disperseze protestatarii pe măsură ce conflictele cu protestatarii au escaladat, după moartea ui George Floyd, scrie USA Today.

Fotograful freelancer Linda Tirado a scris pe Twitter sâmbătă că a fost lovită cu un glonţ de cauciuc în ochiul stâng, în Minneapolis, şi a mers la spital pentru o intervenţie de urgenţă. Într-un update ce a urmat după câteva ore, aceasta a scris că nu îşi va mai recupera vederea cu ochiul stâng, dar va continua să practice meseria.

USA Today, o reţea ce cuprinde mai multe publicaţii din SUA relatează povestea a zeci de jurnalişti care au fost atacaţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că mulţi dintre aceştia s-au legitimat.

„Atacurile asupra jurnaliştilor şi echipelor de firmare arată o lipsă profundă de respect asupra categoriilor profesionale care încearcă să îşi facă meseria şi să documente un eveniment crucial. Aceste exerciţii de intimidare sunt de neacceptat”, a spus directorul Comiterului de Protecţie a Jurnaliştilor, Carlos Martines de la Serna. 

Duminica trecută, poliţia din Des Moines a arestat-o pe Andrea Sahouri, reporter la Des Moines Register, parte a reţelei USA Today, pentru că nu a reuşit să se dea la o parte atunci când forţele de ordine încercau să elibereze zona.

Sâmbătă noaptea, Brenden Hunter, un alt reporter, de la Detroit free Press, a ajuns la urgenţe, după ce a a inhalat gaz lacrimogen.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: jurnalista SUA orbit
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close