Antena 3 CNN Externe Situaţia este tot mai GRAVĂ în Ucraina. Cât contează de fapt pentru Vladimir Putin armistiţiul semnat la Minsk

Situaţia este tot mai GRAVĂ în Ucraina. Cât contează de fapt pentru Vladimir Putin armistiţiul semnat la Minsk

Situaţia este tot mai GRAVĂ în Ucraina. Cât contează de fapt pentru Vladimir Putin armistiţiul semnat la Minsk
de O.P.    |    18 Feb 2015   •   06:46

Luptele continuă la Debalţeve, unde separatiştii încearcă să încercuiască trupele ucrainiene din oraş. O parte a localităţii ar fi fost deja cucerită de pro-ruşi, care susţin că acordul de la Minsk nu se referea şi la acest punct strategic. Niciuna din părţi nu a retras până acum armamentul greu în spatele frontului.


La două zile de la intrarea în vigoare a armistiţiului, în estul Ucrainei de dau cele mai grele lupte de la începutul anului. Iar armamentul greu nu a fost retras de pe front, aşa cum se impunea în documentul semnat la Minsk. Situaţia este gravă la Debalţeve, unde forţele separatiste încearcă să încercuiască trupele ucrainiene care apără nodul feroviar aflat între Doneţk şi Lugansk.


Gara din localitate a trecut deja parțial sub controlul prorușilor, anunţă presa străină, iar lupte se dau în acest moment pentru fiecare stradă. Un proiectil a lovit o conductă de gaze de lângă oraş chiar în momentul în care o echipă de filmare trecea prin apropiere. Şi în zona portului Mariupol, forţele ucrainiene abia fac faţă ofensivei separatiste.


Autorităţile de la Kiev susţin că mai mulţi soldaţi ucrainieni au fost ucişi şi câteva zeci răniţi în ultimele ore în urma bombardamentelor separatiştilor.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close