Antena 3 CNN Externe Situaţie fără precedent. 11.000 de oameni ar putea fi infectaţi cu HIV, după ce au efectuat controale stomatologice

Situaţie fără precedent. 11.000 de oameni ar putea fi infectaţi cu HIV, după ce au efectuat controale stomatologice

Situaţie fără precedent. 11.000 de oameni ar putea fi infectaţi cu HIV, după ce au efectuat controale stomatologice
Sursa foto: Foto: www.medscape.com
02 Iul 2015   •   18:59

Aproximativ 11.000 de cetăţeni australieni care au fost la controale stomatologice sunt îndemnaţi să-şi facă analize pentru a verifica dacă nu au contractat virusul HIV sau al hepatitei. Motivul: condiţiile precare de igienă din clinici stomatologice din Sydney.

Potrivit AFP, Ministerul australian al Sănătăţii (NSW) a anunţat că 12 medici stomatologi din diferite clinici au fost acuzaţi de încălcarea regulilor de igienă. Echipamentele medicale erau nesterilizate corespunzător, iar condiţiile de igienă erau precare.

Oficialii australieni recomandă pacienţilor să-şi facă teste de sânge pentru a verifica dacă au fost infestaţi cu virusul HIV sau dacă au contractat vreo formă de hepatită (A,B,C).

Directorul pentru Protecţia Sănătăţii din cadrul NSW, Jeremy McAnulty, declară că deocamdată nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire din această cauză, iar riscul de transmitere a bolilor este scăzut, există totuşi îngrijorări legate de persoanele care au realizat astfel de proceduri medicale invazive.

"Este important să subliniem că nu avem nicio evidenţă în acest moment, că nu a fost înregistrat niciun caz de transmitere a vreunei boli", a declarat McAnulty, precizând că "experţii sunt îngrijoraţi de numărul de probleme referitoare la posibilităţile de infectare din aceste clinici, de riscul pe care îl reprezintă aceste centre medicale".

"Sperăm să nu existe cazuri de transmitere, având în vedere că riscul infectării este mic, dar este cel mai indicat ca oamenii să-şi verifice starea de sănătate, făcând aceste analize pentru că există tratamente pentru bolile respective?, a adăugat McAnulty.

Investigaţia a fost declanşată în urma unei plângeri depuse în 2014, în luna noiembrie. Anchetatorii au descoperit încălcări "serioase" ale condiţiilor de igienă în clinica respectivă.

Până acum, şase medici dentişti au fost suspendaţi din funcţie şi alţi şase şi-au pierdut autorizaţiile.

×
Subiecte în articol: HIV
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close