Antena 3 CNN Externe Siversk, orașul din Donețk unde ucrainenii așteaptă, resemnați, să le intre moartea pe ușă

Siversk, orașul din Donețk unde ucrainenii așteaptă, resemnați, să le intre moartea pe ușă

Frontul războiului din Ucraina s-a mutat în Donețk, după ce trupele ruse au preluat controlul regiunii Lugansk, la capătul mai multor săptămâni de bombardamente intense care au ras de pe fața pământului orașe precum Lîsîceansk.

Siversk, orașul din Donețk unde ucrainenii așteaptă, resemnați, să le intre moartea pe ușă
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2022   •   10:52

Acum, orașul Siversk este supus unor bombardamente de anvergură iar corespondentul CNN Phil Black a mers acolo pentru a vedea cum resimt războiul cei care nu vor sau nu pot să plece din orașul în care au trăit toată viața.

"Nu există o cale ușoară, sigură pentru a ajunge la linia estică a frontului din Donbas. Rusia a blocat autostrăzile. Așa că soldații, armele, localnicii şi livrările de ajutoare trebuie să urmeze rute lăturalnice.

Această operațiune a Crucii Roșii are loc la Siversk, orașul de mici dimensiuni situat cel mai aproape de zona cu cele mai intense lupte din regiune. Echipa descarcă şi foarte repede familiile sosesc ca să încarce.

Zgomotul războiului este apropiat şi puternic. Nimeni nu reacționează", transmite corespondentul CNN.

Corespondent CNN: "Oamenii din Siversk speră, dincolo de rațiune, că violența îi va ocoli"

O femeie sosește cu copiii ei de vârstă fragedă. Deși trupele ruse se apropie, ea spune că a ales să rămână, pentru că nu vrea să riște să fie separată de fiica ei cea mai mare, care locuiește într-un sat din apropiere.

Femeia acceptă să prezinte echipei CNN casa unde speră să aștepte în siguranță să se termine războiul.

Filmarea ar trebui să aibă loc în cealaltă parte a orașului.

Curând, jurnaliștii realizează că acest lucru nu mai este posibil, deoarece zona este bombardată iar loviturile sunt trase din apropiere.

"Deja, armamentul greu al Rusiei distruge casele oamenilor din acest oraș. Nu este sigur să rămâi. Dar toți acești oameni rămân. Speriați, confuzi și sperând dincolo de rațiune că violența ce vine îi va ocoli", consemnează corespondentul CNN Phil Black.

×
Subiecte în articol: Sviresk Phil Black
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close