Antena 3 CNN Externe Soldatul rus căruia soția i-a dat permisiunea să violeze femei în Ucraina a fost luat prizonier

Soldatul rus căruia soția i-a dat permisiunea să violeze femei în Ucraina a fost luat prizonier

Roman Bikovski, în vârstă de de 27 de ani, căruia soția i-a dat permisiunea să violeze femei în Ucraina, ar fi fost luat prizonier de armata ucraineană.

Soldatul rus căruia soția i-a dat permisiunea să violeze femei în Ucraina a fost luat prizonier
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    27 Apr 2022   •   13:28

Acest lucru a fost dezvăluit de un fost deputat al Dumei de Stat a Federaţiei Ruse. „Soldatul armatei ruse din Crimeea căruia soţia sa i-a recomandat să se protejeze dacă violează femei ucrainene a fost luat prizonier de Forţele Armate ale Ucrainei lângă Izium”.

Roman a devenit cunoscut după ce o înregistrare cu el și cu soția lui a apărut în mediul online. 

Солдат армии РФ из Крыма, которому звонила супруга из дома и обсуждала, что насилуя украинок, надо предохраняться - взят в плен ВСУ под Изюмом... Утро Февраля - РосАнтиЦентр

Posted by Ilya Ponomarev on Monday, April 25, 2022

În timpul apelului, interceptat de serviciile de securitate ucrainene din regiunea Herson și publicat la începutul acestei luni, o femeie poate fi auzită în timp ce acordă verbal unui bărbat permisiunea să violeze femei ucrainene.

Fragmentul relevant, în continuare.

  • Olga Bikovskaia: "- Du-te și violează ucrainence. Dar să nu-mi spui."
  • Roman Bikovski: "- Îmi dai voie?"
  • Olga Bikovskaia, printre râsete: "- Da, îți dau voie. Doar să-ți pui prezervativ."

Născuți și crescuți în Oriol, Rusia, un oraș la aproximativ 350 de kilometri sud-vest de Moscova, soții Bikovski s-au mutat în Crimeea la câțiva ani după ce Rusia a invadat și anexat peninsula.

Postările pe rețelele sociale ale mamei lui Bikovski, Irina Bikovskaia, arată că acesta face parte din forțele armate ale Rusiei.

Când a fost contactat de RFE/RL, Bikovski și-a confirmat identitatea și a spus că este în Sevastopol, portul din Crimeea în care se află flota rusă de la Marea Neagră.

El a negat însă că ar fi bărbatul care ar fi primit la telefon permisiunea de a viola femei în Ucraina.

La rândul său, Olga Bikovskaia a confirmat că soțul ei se afla la Sevastopol, unde ar fi tratat în spital, după ce a fost rănit.

RFE/RL: Vocea lui Bikovski se potrivește cu cea a bărbatului de la telefon

În ciuda negării lui Bikovski, vocea lui și cea a soției sale se potrivesc cu cele auzite în apelul interceptat de serviciile de securitate ucrainene, menționează investigația jurnaliștilor.

Nimeni nu l-a acuzat pe Roman Bikovski de viol și nici împotriva cuplului nu au fost formulate acuzații.

RFE/RL notează că, deși este posibil ca soții Bikovski să fi glumit în timpul discuției lor telefonice, interceptarea și publicarea acestei convorbiri vine pe fondul unui număr tot mai mare de acuzații conform cărora femei ucrainene ar fi fost violate de soldații ruși în timpul invaziei.

Într-un raport publicat pe 3 aprilie, organizația Human Rights Watch (HRW) din New York a documentat primele acuzații de viol raportate în invazia din Ucraina, care au fost urmate de multe altele, după ce forțele ruse s-au retras din orașele din jurul Kievului.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina soldat viol
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close