Antena 3 CNN Externe Soldații britanici vor conduce cisternele pentru a rezolva criza carburanților

Soldații britanici vor conduce cisternele pentru a rezolva criza carburanților

Secretarul de stat pentru afaceri Kwasi Kwarteng a declarat că soldații britanici vor fi detașați în "câteva zile" pentru a conduce cisternele de combustibil, chiar dacă guvernul a declarat că penuria care a declanșat haosul la benzinării se stabilizează.

Soldații britanici vor conduce cisternele pentru a rezolva criza carburanților
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Sep 2021   •   15:37

În multe oraşe majore din Regatul Unit benzinăriile au fost golite după o săptămână în care şoferii au cumpărat pe fondul panicii apărute după ce companiile petroliere au avertizat că nu au destui şoferi pentru cisterne care să ducă motorina şi benzina de la rafinării la staţiile de carburanţi.

Ministrul afacerilor, Kwasi Kwarteng, a declarat că au fost mobilizați 150 de soldați, care vor conduce cisternele peste câteva zile.

Un deficit de aproximativ 100.000 de şoferi a semănat haos în lanţurile de aprovizionare şi a ridicat spectrul rafturilor goale şi al creşterii preţurilor de Crăciun.

"Ultimele câteva zile au fost dificile, am văzut cozi mari. Dar cred că situația se stabilizează, ajungem cu benzină în benzinării. Cred că vom reuși să ne descurcăm", a declarat Kwarteng.

Potrivit secretarului transporturilor, Grant Shapps, există „semne timide” de stabilizare în benzinării, iar cozile de așteptare vor începe să reflecte acest lucru în zilele următoare.

Grant Shapps a precizat: „Odată ce ne vom întoarce cu toții la obiceiurile noastre normale de cumpărare… cu atât mai repede vom reveni la normalitate.”

Firmele producătoare de carburanți au fost exceptate temporar de la normele privind concurența, ceea ce le permite să colaboreze pentru a concentra aprovizionarea în locurile cele mai vulnerabile.

Sâmbătă, la unele benzinării, s-a înregistrat o creștere şi de 500% a numărului de clienţi.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close