Antena 3 CNN Externe Soldaţii ruşi fug sau se predau în faţa armatei ucrainene şi lasă în urmă echipamente şi muniţie

Soldaţii ruşi fug sau se predau în faţa armatei ucrainene şi lasă în urmă echipamente şi muniţie

Ruşii fac tot mai greu faţă contraofensivei ucrainene atât în Est cât şi în Sud. Soldaţii Moscovei ori fug ori se predau în număr mare.

Soldaţii ruşi fug sau se predau în faţa armatei ucrainene şi lasă în urmă echipamente şi muniţie
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    14 Sep 2022   •   09:39

Presa de la Kiev scrie că Guvernul a emis carduri pentru predare, cu ajutorul cărora soldaţii ruşi se pot întoarce nevătămaţi în ţara natală, după ce renunţă la echipamentul militar. 

Kilometru după kilometru, soldaţii ucraineni înaintează în teritoriul cucerit de ruşi în urmă cu doar câteva luni. Pe zi ce trece, tot mai multe localităţi sunt eliberate, iar drapelurile ruseşti sunt doborâte de pe instituţiile publice. Este un progres neaşteptat de rapid, dar care vine cu costuri mari şi pentru eliberatori. 

”De la începutul lunii septembrie până astăzi, militarii noştri au eliberat deja peste 6.000 de kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei, în est şi în sud. Înaintarea trupelor noastre continuă”, susține Volodimir Zelenski. 

Artileria rusă loveşte neîncetat puncte strategice din Ucraina în timp ce soldaţii Moscovei se retrag rapid, lăsând în urmă echipament militar şi muniţie. Presa ucraineană scrie că trupele Kievului au ajuns până la graniţa cu Rusia, capturând o localitate care căzuse în mâinile ruşilor încă din prima zi a invaziei. 

Alte surse susţin chiar că Ministerul Apărării de la Moscova a suspendat trimiterea de noi trupe în Ucraina. Mulţi recruţi refuză să meargă pe front, iar încrederea în comandanţi este extrem de scăzută, mai scrie presa ucraineană. 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close