Antena 3 CNN Externe Soldații ruși au încercat să traverseze înotând un râu din Ucraina. Au eșuat

Soldații ruși au încercat să traverseze înotând un râu din Ucraina. Au eșuat

Trupele ruse au eșuat în încercarea lor de a traversa înotând un râu din Ucraina, după ce au fost atacați de militarii ucraineni.

Soldații ruși au încercat să traverseze înotând un râu din Ucraina. Au eșuat
Sursa foto: Colaj/ Twitter/ OSINTtechnical
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mai 2022   •   15:19

Rușii și-au început tentativa de traversare a râului Siversky Donets pe 8 mai. Traversarea trebuia să fie făcută de două companii de soldați și 30 de unități de echipament, inclusiv tancuri, vehicule de luptă de infanterie și transportoare blindate de trupe, potrivit serviciului ucrainean de informații InformNapalm.

Imediat ce rușii au început traversarea, forțele ucrainene au distrus podul de pontoane, iar trupele rusești ”au căzut în capcană", a precizat serviciul. Militarii ruși au suferit pierderi grele și multe trupe au încercat să scape și să înoate spre celălalt mal, dar ucrainenii au deschis imediat focul asupra lor, a adăugat acesta.

Imaginile aeriene surprinse de forțele ucrainene arată amploarea pagubelor, anunță BBC.

Acesta a precizat că s-a tras asupra unui tanc care a încercat să ajungă pe podul de pontoane din apă și s-a răsturnat pe o parte, iar altele au fost distruse, adăugând că membrii echipajului s-au înecat. Peste 70 de unități de echipament militar rusesc au fost pierdute în urma traversării nereușite, iar Ucraina susține că peste 1.000 de soldați ar fi putut fi uciși.

×
Subiecte în articol: soldati Rusia inot Război Ucraina
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close