Antena 3 CNN Externe Sondaj: SUA ameninţă pacea mondială dar rămâne un El Dorado pentru o bună parte din locuitorii planetei

Sondaj: SUA ameninţă pacea mondială dar rămâne un El Dorado pentru o bună parte din locuitorii planetei

Sondaj: SUA ameninţă pacea mondială dar rămâne un El Dorado pentru o bună parte din locuitorii planetei
08 Ian 2014   •   16:24

Un sondaj de opinie, realizat de WIN/Gallup International relevă faptul că 24% din populaţia planetei consideră că SUA sunt principala sursă de ameninţare la adresa păcii în lume. La sondaj au participat aproximativ 67.000 de oameni din 65 de ţări ale lumii.

Cu toate acestea, surprinzător este că cei care au răspuns chestionarului au numit SUA ca fiind locul unde ar dori să se mute şi să locuiască permanent.

La o distanţă considerabilă în spatele SUA s-a plasat Pakistanul, 8% din respondenţi l-au apreciat ca fiind un pericol al păcii globale. Aproximativ 6% consideră China ca un distrugător al păcii.

Israelul se află pe locul al patrulea în acest clasament, împreună cu Iranul, Coreea de Nord şi Afganistanul. 5% dintre respondenţi spun că fiecare dintre aceste state reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa păcii .

Cu 4% urmează India, Irak şi Japonia. Doar 3% dintre cei chestionaţi cred că ameninţarea la adresa păcii ar putea veni din Siria, iar 2% se tem de Rusia. Autoritatea Palestiniană a primit 1%. Pe aceeaşi treaptă a ratingului cu palestinienii se află Marea Britanie, Germania, Australia, Coreea de Sud, Somalia şi Arabia Saudită .

Aproape 38% dintre respondenţi susţin că sunt fericiţi în propria lor ţară, în timp ce alţii s-ar muta şi mâine într-un alt stat.
Potrivit acestui studiu social, visul american este încă viu în mintea unora: 9% dintre respondenţi au spus că ar dori să se mute în Statele Unite, în timp ce 7% au numit Canada şi Australia .

Elveţia este o destinaţie aleasă de 6% din respondenţi, 4% şi-ar fi dorit să se mute în Franţa, 3% ar găsi fericirea în Germania şi Marea Britanie, precum şi în Italia şi Arabia Saudită.

Acest studiu internaţional este realizat anual, la sfârşitul fiecărui an calendaristic. Sondajul din 2013 a reprezentat cea de-a 37-a ediţie a organizaţiei mondiale, cu sediul central în Zurich, Elveţia.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close