Antena 3 Externe Sora Papei Francisc: Când am aflat vestea, am plâns. Săracul de el

Sora Papei Francisc: Când am aflat vestea, am plâns. Săracul de el

de S.T.    |    15 Mar 2013   •   09:51
Sora Papei Francisc: Când am aflat vestea, am plâns. Săracul de el

Sora Papei Francisc, Maria Elena Bergoglio, a izbucnit în lacrimi la aflarea veştii că fratele său a fost ales Suveran Pontif.
   
"Ce şoc, ce emoţie, să auzi această mulţime strigând ?Trăiască Papa?. Săracul de el", a declarat Maria Elena Bergoglio pentru AFP.

"Când am aflat vestea, am plâns. Eram incapabilă să pronunţ vreun cuvânt. Îmi doresc doar să îl îmbrăţişez", a declarat ea.
  
Maria Elena Bergoglio, în vârstă de 65 de ani, a mai povestit că, din cauza diferenţei de vârstă faţă de fratele ei, ea fiind cu 11 ani mai mică, nu s-a jucat cu acesta în copilărie, dar că el a susţinut-o întotdeauna.
   
"Nu m-am gândit niciodată că va ajunge Papă. Fratele meu a primit funcţii cu tot mai multe responsabilităţi, dar nu îmi imaginam acest lucru", a spus ea.
   
Întrebată ce fel de Papă va fi Francisc, sexagenara s-a arătat stânjenită. "Ştiu care este dorinţa sa, şi anume să muncească pentru săraci, pentru cei mai marginalizaţi (...). Sper că va avea forţa necesară", a declarat Maria Elena Bergoglio.
   
Jorge şi Maria Elena Bergoglio sunt singurii supravieţuitori ai celor cinci fraţi ai lor - trei băieţi şi două fete. Alberto, Oscar şi Marta Regina Bergoglio au decedat.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Suveran Pontif papa

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close