Antena 3 CNN Externe Sora Papei Francisc: Când am aflat vestea, am plâns. Săracul de el

Sora Papei Francisc: Când am aflat vestea, am plâns. Săracul de el

Sora Papei Francisc: Când am aflat vestea, am plâns. Săracul de el
de S.T.    |    15 Mar 2013   •   09:51

Sora Papei Francisc, Maria Elena Bergoglio, a izbucnit în lacrimi la aflarea veştii că fratele său a fost ales Suveran Pontif.
   
"Ce şoc, ce emoţie, să auzi această mulţime strigând ?Trăiască Papa?. Săracul de el", a declarat Maria Elena Bergoglio pentru AFP.

"Când am aflat vestea, am plâns. Eram incapabilă să pronunţ vreun cuvânt. Îmi doresc doar să îl îmbrăţişez", a declarat ea.
  
Maria Elena Bergoglio, în vârstă de 65 de ani, a mai povestit că, din cauza diferenţei de vârstă faţă de fratele ei, ea fiind cu 11 ani mai mică, nu s-a jucat cu acesta în copilărie, dar că el a susţinut-o întotdeauna.
   
"Nu m-am gândit niciodată că va ajunge Papă. Fratele meu a primit funcţii cu tot mai multe responsabilităţi, dar nu îmi imaginam acest lucru", a spus ea.
   
Întrebată ce fel de Papă va fi Francisc, sexagenara s-a arătat stânjenită. "Ştiu care este dorinţa sa, şi anume să muncească pentru săraci, pentru cei mai marginalizaţi (...). Sper că va avea forţa necesară", a declarat Maria Elena Bergoglio.
   
Jorge şi Maria Elena Bergoglio sunt singurii supravieţuitori ai celor cinci fraţi ai lor - trei băieţi şi două fete. Alberto, Oscar şi Marta Regina Bergoglio au decedat.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Suveran Pontif
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close