Antena 3 CNN Externe Soţia lui Gaddafi şi trei dintre copiii săi, refugiaţi în Algeria. Rebelii controlează mare parte din Libia

Soţia lui Gaddafi şi trei dintre copiii săi, refugiaţi în Algeria. Rebelii controlează mare parte din Libia

Soţia lui Gaddafi şi trei dintre copiii săi, refugiaţi în Algeria. Rebelii controlează mare parte din Libia
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
30 Aug 2011   •   09:38

Soţia lui Muammar Gaddafi şi trei dintre copiii săi s-au refugiat în Algeria, unde Guvernul le-a acordat liberă trecere spre o altă ţară, neprecizată.

Un alt fiu al fostului lider libian a fost ucis, potrivit rebelilor care controlează, acum, cea mai mare parte a ţării. Insurgenţii continuă luptele pentru cucerirea oraşului Syrte, bastionul familiei Gaddafi.

Forţele rebelilor libieni au ajuns la aproape 100 de kilometri de Syrte, iar unităţile de recunoaştere s-au apropiat şi mai mult de oraş. O echipă Associated Press a surprins capturarea unor partizani ai lui Muammar Gaddafi, la un punct de control al insurgenţilor.

Nimeni nu ştie, însă, dacă Gaddafi se află la Syrte. Surse diplomatice citate de agenţia italiană ANSA spun că el se ascunde între membrii tribului său, la sud-est de Tripoli, împreună cu doi din fiii săi. Dar familia pare să i se fi destrămat: soţia, Safya, s-a refugiat în Algeria împreună cu alţi doi fii şi o fiică, Aişa, care este, se pare, însărcinată. Rebelii libieni solicită să le fie predaţi, pentru a fi judecaţi, dar algerienii intenţionează să le permită plecarea într-o altă ţară care le va oferi azil.

Rebelii au anunţat, de asemenea, moartea lui Khamis Gaddafi, alt fiu al liderului înlăturat de la putere. Khamis comanda o unitate de elită a forţelor fostului regim. Decesul său a mai fost anunţat de două ori de la începutul actualului conflict, dar, de fiecare dată, ştirea a fost dezminţită.

 


×
Subiecte în articol: sotia Algeria Muammar Gaddaffi Libia copiii
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close