Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă dacă te infectezi în timpul vacanței în Spania

Ce se întâmplă dacă te infectezi în timpul vacanței în Spania

Spania se pregătește să primească turiștii străini. Autoritățile iberice au transformat mai multe hoteluri în centre de carantină. Acolo sunt primiți străinii care se infectează în timpul vacanței petrecute în Spania.

Ce se întâmplă dacă te infectezi în timpul vacanței în Spania
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    23 Iun 2021   •   15:12

Spania se pregătește să întâmpine turiștii străini, iar pentru a reuși acest lucru, mai multe hoteluri au fost transformate în centre de carantină.

La hotelurile destinate turiștilor care se infectează cu virusul COVID-19 în timpul vacanței nu se poate intra din stradă, iar pentru a ajunge acolo este nevoie de o ambulanță.

Ce se întâmplă dacă te infectezi cu COVID-19 în timpul vacanței în Spania

Totul începe de la un test Real Time PCR pozitiv. Turistul infectat este apoi întrebat dacă are resursele financiare necesare pentru a sta în izolare timp de 10 zile.

Izolarea nu se poate face într-un hotel sau hostel, ci doar într-un apartament.

În cazul în care turistul nu își permite să închirieze un apartament pentru a sta în izolare, acestuia i se pune la dispoziție o cameră într-unul din hotelurile transformate în centre de carantină din Spania.

După intrarea în hotelul destinat bolnavilor COVID-19, turistul va fi monitorizat zilnic. I se vor face teste atât dimineața, cât și seara și îi vor fi luate tensiunea și nivelul de oxigen din sânge.

Camerele sunt deschise în permanență, iar asta se întâmplă pentru ca personalul medical să poată interveni în orice moment.

Nu este permisă plimbarea liberă a pacienților pe holurile hotelului sau dintr-o cameră în alta și nu au voie să socializeze între ei.

Mai mult decât atât, mâncarea este lăsată la ușa pacienților, pentru ca aceștia să nu intre în contact cu cameristele.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close