Antena 3 Externe Starea de urgenţă prelungită în Tunisia până la sfârşitul lui ianuarie 2013

Starea de urgenţă prelungită în Tunisia până la sfârşitul lui ianuarie 2013

de S.T.    |    01 Noi 2012   •   09:42
Starea de urgenţă prelungită în Tunisia până la sfârşitul lui ianuarie 2013
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Preşedinţia tunisiană a anunţat că prelungeşte cu trei luni starea de urgenţă din ţară, până la sfârşitul lui ianuarie 2013, a transmis miercuri agenţia oficială TAP, o decizie ce pare să semnaleze o deteriorare a condiţiilor de securitate.

"Preşedintele provizoriu al republicii Moncef Marzouki a decis miercuri să prelungească cu trei luni starea de urgenţă de la data de 1 noiembrie 2012", a precizat agenţia TAP, preluată de France Presse.

Această decizie a fost luată "în baza propunerilor unor cadre militare şi din domeniul securităţii şi după consultarea cu şeful guvernului provizoriu /Hamadi Jebali/ şi preşedintele Adunării Naţionale Constituante" Mustapha Ben Jaafar, conform aceleiaşi surse.

Starea de urgenţă, ce acordă puteri de intervenţie sporite forţelor de ordine şi armatei, este în vigoare în Tunisia din ianuarie 2011
, când fostul preşedinte Zine El Abidine Ben Ali a fugit din ţară pe fondul unei revolte populare.

Începând din iulie, ea a fost prelungită în reprize de câte 30 de zile, iar autorităţile asigurau că acest lucru era dovada unei îmbunătăţiri a condiţiilor de securitate.

Însă, de mai multe săptămâni, incidentele violente, uneori sângeroase, s-au multiplicat în Tunisia. Cele mai grave au implicat grupuleţe islamiste radicale, notează AFP.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close