Antena 3 Externe Statele Unite au o avere ascunsă de 128.000 de miliarde de dolari, de opt ori datoria naţională

Statele Unite au o avere ascunsă de 128.000 de miliarde de dolari, de opt ori datoria naţională

de S.T.    |    06 Feb 2013   •   21:21
Statele Unite au o avere ascunsă de 128.000 de miliarde de dolari, de opt ori datoria naţională
Sursa foto: Foto: mylot.com

Statele Unite dispun de o avere mai puţin cunoscută, de nu mai puţin de 128.000 de miliarde de dolari, reprezentată de resursele minerale ale ţării şi concesiuni în sectorul energetic, valoarea acestora fiind de circa opt ori mai mare faţă de datoria naţională.
   
Datoria SUA se situează în prezent la peste 16.000 de miliarde de dolari.
   
"În subsol, autorităţile federale deţin drepturile pentru concesionarea resurselor minerale şi a celor energetice, de pe urma cărora încasează redevenţe, chirii şi bonusuri", potrivit Institute for Energy Research, o organizaţie a industriei energetice din SUA, citată de Business Insider.
   
Potrivit estimărilor acestora, activele sunt evaluate la 128.000 de miliarde de dolari.
   
O parte din resurse ar putea fi concesionate "în cadrul unor politici adecvate ale statului" pentru a aduce autorităţilor statale şi federale venituri estimate la 150 de miliarde de dolari în 10 ani doar pentru gaze naturale şi petrol de către Congressional Budget Office, agenţie federală care furnizează date economice Congresului.
  
Cifra nu include taxele şi alte beneficii generate de explotarea acestor resurse.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
SUA
Parteneri
x close