Antena 3 CNN Externe Steagul Republicii Socialiste România a ajuns pe Lună la bordul Apollo 11 (VIDEO)

Steagul Republicii Socialiste România a ajuns pe Lună la bordul Apollo 11 (VIDEO)

Steagul Republicii Socialiste România a ajuns pe Lună la bordul Apollo 11 (VIDEO)
Sursa foto: Steag RSR
20 Iul 2009   •   18:07

NASA sărbătoreşte luni 40 ani de la primul pas pe Lună. Astronauţii au transportat însă cu ei şi steagul Republicii Socialiste România. Potrivit presei din Germania, tricolorul a fost la bordul modulului Apollo 11, cel care a transportat primul echipaj uman pe Lună.

În data de 20 iulie 1969 milioane de oameni din întreaga lume au privit cu sufletul la gură primii paşi făcuţi pe Lună. Atunci, astronautul Neil Armstrong a rămas în istorie ca primul om care a ajuns pe astrul ceresc.

"Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire" au fost cuvintele rostite de acesta.

Neil Armstrong a fost primul care a coborât din modulul Apollo 11. După aproape 20 de minute i s-a alăturat şi Edwin "Buzz" Aldrin.

Publicaţia germană Der Tagesspiegel reaminteşte că steagul românesc, care a ajuns pe Lună, este chiar cel pe care Nicolae Ceauşescu l-a primit în dar de la preşedintele american Richard Nixon.

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit în 1973, atunci când Republica Socialisă România era sprijinită economic şi politic de Statele Unite. Ceauşescu a mai primit de la Nixon şi o capsulă cu 4 fragmente de rocă lunară, aduse de astronauţii americani în anul 1969.

Cu ocazia sărbătoririi a 40 de ani de la primul pas făcut de om pe lună, NASA a organizat o conferinţă de presă cu astronaţii misiunilor Apollo. Printre ei şi Buzz Aldrin, cel de-al doilea om care a păşit pe astrul ceresc.

Modulul Apollo 11 a fost primul care ajuns pe Lună. Nasa a aselezinat în total de şase ori. Americanii au anunţat însă că vor să mai trimită oameni pe Lună până în 2020.



Antena 3






×
Subiecte în articol: Luna NASA steag
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close