Antena 3 CNN Externe Steve Jobs, sinonim cu inovaţia. Concediat de la compania pe care a fondat-o, s-a întors să o recucerească

Steve Jobs, sinonim cu inovaţia. Concediat de la compania pe care a fondat-o, s-a întors să o recucerească

Steve Jobs, sinonim cu inovaţia. Concediat de la compania pe care a fondat-o, s-a întors să o recucerească
Sursa foto: Foto: cnetnews.com
de O.P.    |    06 Oct 2011   •   08:01

Pentru majoritatea oamenilor, Steve Jobs este cunoscut ca omul care a adus în casele noastre tehnologia. Prin calculatoatele personale, iar acum mai nou, prin iPhone, iPad sau iPod-uri, Steve Jobs este sinonim cu inovaţia.

Steve Jobs a murit! Fondatorul Apple a pierdut lupta cu cancerul la 56 de ani

Aşa îl descriu prietenii, dar chiar şi rivalii. Bill Gates a recunoscut că este un "geniu în Silicon Valley" şi nu i-a contestat niciodată creativitatea uluitoare.

Cum se vedea Steve Jobs pe sine

"Am crescut în Silicon Valley. Părinţii mei s-au mutat din San Francisco la Mountain View când eu aveam 5 ani. Când tatăl meu s-a mutat în centrul Silicon Valley, eram mereu înconjurat de ingineri şi oameni pasionaţi de tehnologie. Acela era paradisul meu. Ţin minte că locuinţa noastră era în apropierea unei livezi de piersici, iar vara aerul avea aroma acestor fructe. Era cel mai frumos loc de pe pământ, era lumea în care îmi doream să cresc".

Reporter: Când ai început să fii pasionat de calculatoare?

Fotografia care i-a prevestit moartea! Vezi cum arata Steve Jobs la doua zile dupa ce si-a dat demisia

Steve Jobs: Primul computer pe care l-am văzut a fost un Hewlett-Packard. Cei de la firmă obişnuiau să îi adune pe "tocilari" - din a căror categorie făceam şi eu parte - şi să îi lase să le folosească "maşinăriile". Ţin minte când mi-au arătat primul desktop pe care îl creaseră. Mi-l doream atât de mult".

R: Ce te-a captivat atât de mult la acel calculator? Îl percepusei ca pe o sursă de profit?

Steve Jobs: Nici pe departe. Credeam că sunt cool şi voiam să văd ce pot face. Voiam să le dau de cap.

"Când aveam 30 de ani, am fost practic concediat de la compania pe care o fondasem. Însă după 12 ani am fost invitat să mă reîntorc. Când am fost concediat, a fost cel mai rău lucru care mi s-a putut întâmpla... aşa credeam atunci. Însă s-a dovedit a fi de fapt cel mai bun lucru din viaţa mea", a declarat Steve Jobs.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close