Antena 3 CNN Externe Străzile sunt îngropate de grindină în Italia. Furtuna a adus și o tornadă puternică, iar meteorologii au declanșat alertă de vreme rea

Străzile sunt îngropate de grindină în Italia. Furtuna a adus și o tornadă puternică, iar meteorologii au declanșat alertă de vreme rea

Vara a luat pauză astăzi în Italia, unde o furtună puternică a lăsat străzile străzile îngropate în grindină. Prognoza pentru astăzi arată că în Milano este alertă de vreme rea.

Străzile sunt îngropate de grindină în Italia. Furtuna a adus și o tornadă puternică, iar meteorologii au declanșat alertă de vreme rea
Sursa foto: Facebook
de Alexandru Negrici    |    13 Iul 2021   •   18:49

Cele mai afectate regiuni în acest moment sunt Liguria, Piemont și Lombardia, dar furtunile vor afecta restul nordului și o parte a regiunilor centrale în următoarele câteva ore.

După cum explică 3BMeteo, vremea instabilă a ajuns în regiunile de nord-vest ale Italiei, generând furtuni de intensitate puternică.

Un internaut a surprins și o tornadă într-una dintre regiunile afectate de vremea rea.

Într-un clip postat pe internet se poate vedea cum o parcare este acoperită în totalitate de grindină.

Toate acestea se petrec mai ales din cauza unui contraciclon african. Meteorologii raportează că, începând de astăzi, un centru de presiune scăzută, alimentat de aer foarte rece, își va muta centrul de greutate din Franța către regiunile Italiei de nord-vest.

Vremea este furtunoasă și în Milano, unde prognoza de astăzi arată o maximă de 25 de grade, cu furtuni și vânt puternic.

 

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close