Antena 3 CNN Externe Străzile din Paris, transformate în galerii de artă. Un sculptor şi-a expus capodoperele la doi paşi de trecători

Străzile din Paris, transformate în galerii de artă. Un sculptor şi-a expus capodoperele la doi paşi de trecători

Străzile din Paris, transformate în galerii de artă. Un sculptor şi-a expus capodoperele la doi paşi de trecători
de O.P.    |    16 Oct 2014   •   06:15

Străzile Parisului au devenit galerie de artă!  Un sculptor şi-a expus capodoperele, inspirate din lucrările lui Platon, în plină stradă.  Statuile, care reprezintă oameni in diferite ipostaze, vor putea fi admirate de aproape de trecători până la 10 noiembrie.

Arta e ca la ea acasă în cartierul Saint-Germain din Paris. Aici, străzile s-au transformat în galerii de artă, după ce un sculptor francez a presărat şapte statuete de bronz în cele mai vizitate zone ale arondismentului.

Sculpturile, inspirate din platonism, înfăţişează forme omeneşti simple, decompuse în elementele lor de bază. Aşa se face că două statuete, din care lipsesc toracele şi partea din spate a cutiei craniene, par să fie antrenate într-o conversaţie. Sculpturile au stârnit imaginaţia turiştilor şi a simplilor trecători, care dau viaţă începutului de poveste turnat de artist.

Operele de artă, ce măsoară şi până la doi metri înălţime, vor putea fi văzute pe străzile pariziene până pe 10 noiembrie.

×
Subiecte în articol: arta
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close