Antena 3 CNN Externe Studiu. 80 de milioane de chinezi vor muri în următorii 25 de ani de boli de plămâni

Studiu. 80 de milioane de chinezi vor muri în următorii 25 de ani de boli de plămâni

Studiu. 80 de milioane de chinezi vor muri în următorii 25 de ani de boli de plămâni
05 Oct 2008   •   16:50

Peste 80 de milione de chinezi vor muri în următorii 25 de ani de boli de plămâni, potrivit unui studiu american, citat de BBC. Studiul s-a axat pe impactul deosebit pe care îl au asupra poporului chinez fumatul şi folosirea cărbunelui pentru prepararea mâncării sau încălzirea locuinţelor.
Bolile respiratorii sunt deja una dintre principalele cauze ale mortalităţii în China. În următorii 30 de ani, peste 83 de milioane de oameni vor muri prematur din cauza bolilor de plămâni, se arată în studiu. Printre acestea se numără cancerul de plămâni şi bronho pneumonia obstructivă cronică, un pericol şi mai mare.
Conform studiului, majoritatea cazurilor de moarte prematură ar putea fi prevenite. "Dacă China reuşeşte să controleze fumatul prin impunerea unor taxe, prin educaţie şi campanii publicitare, şi dacă va reuşi să ofere combustibili mai "curaţi" pentru 70% din populaţie, va avea mult de câştigat." a declarat profesorul Majid Ezzati, autorul studiului. În prezent, în China se fumează o treime din totalul ţigărilor fumate în întreaga lume. Aproximativ jumătate din bărbaţii chinezi fumează şi există temeri că acest trend se va dezvolta şi în rândul femeilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close