Antena 3 CNN Externe Studiu: Ce-şi doresc copiii de la Moş Crăciun nu poate fi pus într-o cutie

Studiu: Ce-şi doresc copiii de la Moş Crăciun nu poate fi pus într-o cutie

Studiu: Ce-şi doresc copiii de la Moş Crăciun nu poate fi pus într-o cutie
25 Noi 2009   •   20:30

În aceste vremuri de criză, mulţi părinţi se tem că Moş Crăciun le va goli buzunarele ca să împlinească dorinţele copiilor lor. Un psiholog american spune, însă, că micuţii se mulţumesc, adesea, cu puţin. S-a ajuns la această concluzie după ce au fost studiate peste o mie de scrisori adresate lui Moş Crăciun.

În fiecare an, mii de copii din toată lumea îi scriu lui Moş Crăciun. Cei care trebuie să le împlinească dorinţele sunt, însă, părinţii, care se tem, adesea, că-i vor dezamăgi.

O profesoară de la Universitatea din Scranton încearcă să-i liniştească pe părinţi: copiii sunt fericiţi şi cu daruri simple, care nu ameninţă bugetul familial. Profesoara a analizat peste 1.200 de scrisori trimise de copii lui Moş Crăciun timp de opt ani.

?Singurii care scriu de foarte multe ori "te rog" şi "mulţumesc" sunt cei care vor animale vii?, spune profesoara.

Jucăriile scumpe şi la modă, pentru care părinţii se agită atât de mult sunt dorite destul de rar; în schimb, mulţi copii îi cer moşului să aducă zăpadă sau sănătate pentru rudele bolnave. După părerea profesoarei, copiii doresc cu siguranţă câteva jucării, dar ceea ce face ca sărbătoarea să fie într-adevăr deosebită pentru ei nu poate fi pus într-o cutie.

Scrisorile au dezvăluit că mulţi copii vor, pur şi simplu, ca părinţii să aibă mai mult timp pentru ei sau ca liniştea să domnească în familie, măcar de Crăciun. "Tot ceea ce îmi doresc de Crăciun este ca mama şi tata să nu se mai certe", este unul dintre mesajele evidenţiate de profesoara de la Universitatea din Scranton.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Mos Craciun cadou Crăciun
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close