Antena 3 CNN Externe Studiu: Există oameni programaţi genetic pentru a mânca în exces

Studiu: Există oameni programaţi genetic pentru a mânca în exces

Studiu: Există oameni programaţi genetic pentru a mânca în exces
15 Dec 2008   •   23:46

Oamenii de ştiinţă au identificat şase factori genetici care predispun la îngrăşare şi la apariţia obezităţii. În cele mai multe cazuri, aceştia au un impact puternic asupra funcţionării creierului şi în consecinţă a condus la concluzia că oamenii sunt programaţi genetic pentru a mânca în exces, informează AFP.
Studiul a fost publicat în revista Nature Genetics şi a fost realizat pe un eşantion de 9.000 de persoane.
Cristen Willer, de la Universitatea din Michigan (SUA), principalul autor al studiului, a declarat:?Cinci din aceste şase gene descoperite au un impact major asupra funcţionării creierului, iar acest lucru sugerează faptul că oamenii ar putea fi pur şi simplu programaţi pentru a mânca în exces".
Conform declaraţiilor lui Willer, creierul reglează balanţa energetică între caloriile arse şi cele stocate şi controlează apetitul.
Într-un alt studiu, au fost analizate variaţiile genetice a peste 30.000 de persoane din Islanda, Olanda şi Statele Unite . Rezultatele au fost comparate cu cele obţinute în urma analizelor efectuate în rândul a 59.000 de persoane din Danemarca şi Statele Unite.
Cercetătorii speră ca această descoperire să conducă la obţinerea unor tratamente eficiente pentru obezitate. În 2015, vor exista 2,3 miliarde de adulţi supraponderali şi aproximativ 700 de milioane de persoane obeze, susţin specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close