Antena 3 CNN Externe SUA admite eşecul măsurilor de securitate în atentatul nereuşit de vineri

SUA admite eşecul măsurilor de securitate în atentatul nereuşit de vineri

SUA admite eşecul măsurilor de securitate în atentatul nereuşit de vineri
Sursa foto: obama napolitano
29 Dec 2009   •   20:40

Secretarul american al Securităţii Interne, Janet Napolitano, a admis, luni, că sistemul de securitate aeriană a eşuat când un bărbat aflat pe lista ?indezirabililor? a ajuns la bordul unui avion cu exploziv asupra lui şi a încercat să arunce în aer cursa Amsterdam -Detroit.
Administraţia Obama a cerut o anchetă în două componente a securităţii aeriene- cum ajung călătorii pe ?lista de supraveghere? şi cum sunt scanaţii pasagerii- pe fondul criticilor lansate după atentatul eşuat al unui nigerian pe 25 decembrie.
La o zi după ce a declarat că sistemul a funcţionat, Napolitano a retractat, susţinând că afirmaţiile sale au fost scoase din context.
"Sistemul nostru nu a funcţionat în acest caz. Nimeni nu este fericit sau mulţumit de acest lucru. O anchetă amănunţită este în desfăşurare", declara aceasta.
Miliarde de dolari au fost cheltuiţi pe securitatea aviatică de la atentatele de la 11 septembrie 2001. Mare parte din bani au mers spre pregătire şi echipament despre care unii experţi susţin că ar fi putut detecta dispozizivul exploziv al lui Umar Farouk Abdulmutallab.
Acesta a fost pus sub acuzare la Detroit pentru tentativa de atentat.
Barack Obama a promis să facă tot posibilul pentru a menţine America în siguranţă, în primele sale comentarii de după atentat.
"O investigaţie a fost lanstă în acest act de terorism şi nu ne vom odihni până ce ce nu îi găsim pe toţi cei implicaţi," arăta Obama .
Antena3.ro

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close