Antena 3 CNN Externe SUA au cheltuit 80 de miliarde de dolari pentru activităţi de spionaj în 2010

SUA au cheltuit 80 de miliarde de dolari pentru activităţi de spionaj în 2010

SUA au cheltuit 80 de miliarde de dolari pentru activităţi de spionaj în 2010
Sursa foto: Foto: huffingtonpost.com
29 Oct 2010   •   16:18

SUA au cheltuit 80 de miliarde de dolari pentru activităţile de spionaj din 2010, potrivit unui bilanţ oficial anunţat pentru prima dată de autorităţi, relatează CNN.

Din acest total, serviciile de informaţii militare au avut cheltuieli de 27 de miliarde de dolari, afirmă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Dave Lapan.

53,1 miliarde de dolari au fost alocate unor programe nonmilitare pentru colectarea de informaţii, cu şase la sută mai mult decât anul trecut, conform Biroului directorului serviciilor de spionaj americane.

Autorităţile americane sunt obligate prin lege să dezvăluie totalul fondurilor cheltuite pentru urmărirea teroriştilor sau organizaţiilor extremiste şi pentru spionarea altor ţări. Comunitatea serviciilor de informaţii americane este formată din 16 agenţii federale, cele mai cunoscute fiind CIA şi NSA.
   
Deşi suma totală alocată acestor activităţi nu a mai fost cunoscut până acum, dar este al patrulea an în care este dezvăluit bugetul alocat activităţilor de spionaj nonmilitare.

×
Subiecte în articol: SUA CIA spionaj
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close