Antena 3 CNN Externe SUA au numit un consilier juridic special pentru Bulgaria și România specializat în combaterea corupției

SUA au numit un consilier juridic special pentru Bulgaria și România specializat în combaterea corupției

De profesie procuror, Jessica Kim, are misiunea specifică de a aborda probleme legate de corupție, spălarea banilor și criminalitatea organizată în cele două țări.

SUA au numit un consilier juridic special pentru Bulgaria și România specializat în combaterea corupției
Sursa foto: foto: Ambasada SUA din Bulgaria
08 Ian 2020   •   18:55

SUA au numit un consilier juridic rezidențial pentru România și Bulgaria, care va oferi asistență în domeniul justiției, cu scopul principal de a combate corupția publică, spălarea banilor și criminalitatea organizată, informează G4Media.ro, citând un anunț al Ambasadei SUA în Bulgaria. 

Jessica Kim (a treia din stânga, n.red.) a fost prezentă în urmă cu două zile la întâlnirile oficialilor americani cu cei bulgari. 

Este prima dată când SUA trimite un reprezentant special în regiune cu misiunea specifică de a aborda probleme legate de corupție, spălarea banilor și criminalitatea organizată. Până acum, aceste probleme erau urmate de oficiali ai Ambasadei sau ai Departamentului de Stat. De altfel, concursul pentru ocuparea acestui post a rămas postat în arhiva Departamentului de Justiției al SUA

Consilierul juridic rezident (RLA) va reprezenta Departamentul de Justiție și OPDAT în implementarea acordării de asistență în toată regiunea, în special guvernelor din Bulgaria și România, în dezvoltarea unor politici anticorupție eficiente. În aceste două țări, obiectivul principal al proiectului este de a sprijini instituțiile anticorupție prin instituirea de politici și proceduri necesare pentru prevenirea și reacția eficientă la corupția publică și privată. Finalizarea acestor activități va include parteneriate cu oficiali locali, donatori internaționali și alte secții din Ambasada S.U.A.

Jessica Kim, noul consilier regional rezidențial al Departamentului de Justiție al SUA pentru Bulgaria și România, este procuror federal. În 2018 a primit premiul procurorului general al SUA pentru contribuții excepționale de către un nou angajat.

Înainte de a prelua noua funcție, Kim a ocupat funcția de procuror asistent al Statelor Unite la Avocatul SUA din districtul de sud al Ohio. În calitate de procuror, a reușit să obțină condamnări în mai multe cazuri majore de fraudă financiară și infracțiuni informatice.

 

×
Subiecte în articol: Jessica Kim
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close