Antena 3 CNN Externe SUA au spart site-uri ale al-Qaida. Pentru prima dată, un înalt oficial american recunoaşte acest lucru

SUA au spart site-uri ale al-Qaida. Pentru prima dată, un înalt oficial american recunoaşte acest lucru

SUA au spart site-uri ale al-Qaida. Pentru prima dată, un înalt oficial american recunoaşte acest lucru
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    24 Mai 2012   •   11:59

Serviciile americane de informaţii au au reuşit să spargă site-urile grupării teroriste al-Qaida în Yemen, a anunţat, miercuri seara, secretarul de stat Hillary Clinton.

"Experţi ai Departamentului în domeniul securităţii cibernetice au spart site-urile propagandistice ale al-Qaida în Yemen", a afirmat secretarul de stat american Hillary Clinton, informează Russia Today.

În urma atacului cibernetic, serviciile specializate "au reuşit să retragă" de pe site-urile grupării apelurile la asasinarea americanilor, precum şi materiale care arătau locuitori ucişi în Yemen, în semn de răzbunare de către radicalii islamişti, a mai spus Clinton.

Aceasta este pentru prima dată când un oficial american de asemenea rang recunoaşte o astfel de operaţiune.

"Acest atac cibernetic este parte a unei operaţiuni mult mai complexe de combatere a terorismului", a mai precizat secretarul de stat, adăugând că, în această privinţă, SUA vor merge mai departe de acţiuni precum eliminarea teroristului Osama bin Laden.

În luna aprilie, Administraţia americană a declarat Statele Unite îşi rezervă dreptul de a recurge la atacuri cibernetice pentru a-şi neutraliza adversarii.





×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close