Antena 3 CNN Externe SUA au un plan de urgenţă pentru un atac "punctual" împotriva Iranului

SUA au un plan de urgenţă pentru un atac "punctual" împotriva Iranului

SUA au un plan de urgenţă pentru un atac "punctual" împotriva Iranului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Ian 2013   •   13:57

Statele Unite au un plan de urgenţă pentru un atac "punctual" împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, afirmă ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, citat de site-ul ziarului Haaretz.
   
"Dacă situaţia programului nuclear iranian se va înrăutăţi, trebuie să existe disponibilitatea şi capacitatea de lansare a unei operaţiuni punctuale care să întârzie în mod semnificativ eforturile nucleare şi să convingă regimul de la Teheran că restul ţărilor sunt determinate să blocheze un astfel de program", a declarat Ehud Barak pentru ziarul The Daily Beast, într-un interviu acordat cu ocazia Forumului Economic de la Davos.
   
"Nu se pune problema unui război major. Ci, în cazul unei situaţii concrete, dacă situaţia se va înrăutăţi, poate avea loc o operaţiune punctuală. Noi am prefera ca diplomaţia să dea rezultate", a spus el.
   
Occidentul şi Israelul suspectează Iranul că încearcă să se doteze cu arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

×
Subiecte în articol: SUA plan nuclear operatiune
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close