Antena 3 CNN Externe SUA: Bin Laden încă este în Afganistan

SUA: Bin Laden încă este în Afganistan

SUA: Bin Laden încă este în Afganistan
Sursa foto: osama bin laden
07 Dec 2009   •   13:40

Consilierul pe securitate naţională a SUA, James Jones, declara că liderul al-Qaida, Osama bin Laden, încă îşi petrece timpul undeva în Afghanistan. În ultimele analize, SUA l-au plasat pe bin Laden în Pakistan.

Cu toate acestea, Jones, general în rezervă, declara că cele mai bune estimări sunt că bin Laden "este undeva în Waziristanul de Nord, uneori de partea pakistaneză a graniţei, iar uneori de partea afgană a graniţei."

Jones a descris zona ca fiind "o regiune muntoasă foarte, foarte dură, în general neguvernată. Va trebui să ne asigurăm că acest simbol important al al-Qaida fie va fi pus din nou pe fugă, fie va fi capturat sau ucis."

Anterior, secretarul american al Apărării Robert Gates declara că SUA nu are informaţii foarte bune despre unde s-ar afla bin Laden. El a specificat că nu poate confirma relatările despre prezenţa lui bin Laden în Afganistan.
"Dacă, aşa cum bănuim, se află în Waziristan de Nord, este o zonă unde guvernul pakistanez nu a fost prezent de foarte multă vreme," arăta Gates .

Secretarul american de stat Hillary Rodham Clinton declara că este important ca bin Laden şi alţi lider Al Qaida să fie ucişi sau capturaţi, "dar cu siguranţă că se pot face progrese enorme şi fără acest lucru."
Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close