Antena 3 CNN Externe SUA și aliații săi se pregătesc pentru un conflict prelungit în Ucraina

SUA și aliații săi se pregătesc pentru un conflict prelungit în Ucraina

Potrivit ziarului, administrația de la Washington se așteaptă ca furnizarea de noi arme Ucrainei, sancțiunile anti-ruse și ”izolarea diplomatică a Rusiei” să contribuie la încheierea conflictului prin negocieri.

SUA și aliații săi se pregătesc pentru un conflict prelungit în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    18 Iun 2022   •   09:09

Statele Unite și aliații săi se pregătesc pentru un conflict prelungit în Ucraina, deoarece administrația de la Washington, printr-o creștere a ajutorului militar pentru Kiev, încearcă să prevină o victorie a Rusiei, încercând în același timp să atenueze impactul situației actuale asupra economie globală și securitate alimentară, potrivit The Washington Post.

”Decizia de a furniza Ucrainei arme din ce în ce mai avansate <...> capabile să distrugă instalații militare importante și să lovească adânc în Rusia reflectă disponibilitatea capitalelor [țărilor] occidentale de a risca o escaladare neintenționată a Federației Ruse. Acest sprijin pare să aibă a înveselit guvernul prezidențial [al Ucrainei] Volodimir Zelenski”, scrie ziarul.

Cu toate acestea, după cum cred experții, Kievul și susținătorii săi ”pot spera la ceva mai mult decât un impas [în ostilități] cu o armată rusă mult mai mare și mai bine înarmată”.

După cum a declarat pentru ziar fostul reprezentant permanent al SUA la NATO, Ivo Daalder (2009 - 2013), impasul de pe câmpul de luptă prezintă prezintă Statelor Unite o alegere dificilă: fie să continue să ajute Ucraina să mențină un status quo potențial sângeros, plină de consecințe globale devastatoare sau să retragă sprijinul și să lase Moscova să prevaleze. "[Al doilea] ar însemna să dai Ucraina lupilor. Nimeni nu este pregătit pentru asta", a spus Daalder.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat pentru The Washington Post că, chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale ruse, autoritățile americane au discutat despre posibilitatea unui conflict prelungit, plin de consecințe globale.

Potrivit oficialului, administrația speră că furnizarea de noi arme Ucrainei, sancțiunile anti-ruse și „izolarea diplomatică a Rusiei” vor contribui la încheierea conflictului prin negocieri.

Și, potrivit Washingtonului, mizele pentru a se asigura că Federația Rusă nu poate „înghiți Ucraina” sunt atât de mari încât administrația SUA este gata să suporte chiar și o recesiune globală și problemele alimentare pentru a atinge acest obiectiv. 

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o ”operațiune militară specială” în Ucraina. După aceea, Statele Unite și aliații săi au impus sancțiuni pe scară largă împotriva Federației Ruse și au intensificat livrările de arme către Kiev.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina SUA
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close