Antena 3 CNN Externe SUA: corupţia din România, ameninţare pentru securitatea americană

SUA: corupţia din România, ameninţare pentru securitatea americană

SUA: corupţia din România, ameninţare pentru securitatea americană
08 Ian 2009   •   10:33

Corupţia din România continuă să fie o problemă la nivel internaţional. Problemele din acest domeniu plasează statul român alături de Rusia, Ucraina şi Bulgaria. Aceasta este concluzia unui raport pe anul trecut ce analizează ameninţările de securitate cu care se confruntă americanii în străinătate.
De asemenea, se arată că terorismul, pirateria şi corupţia sunt cele trei ameninţări care au neliniştit cel mai mult companiile, organizaţiile neguvernamentale şi universităţile americane ce îşi desfăşoară activitatea în străinătate, potrivit raportului oragnizaţiei semiguvernamentale Overseas Security Advisory Council (OSAC), transmite AFP.
Corupţia este "o problemă "în unele dintre ţările europene", potrivit OSAC, care enumeră România, Bulgaria, Ucraina şi Rusia.
În plus, ?sectorul privat american s-a confruntat şi cu alte ameninţări la adresa securităţii sale în străinătate, cum ar fi pirateria maritimă, corupţia şi violenţa alimentată de competiţia între baronii drogurilor" .
Atentatele teroriste din Africa de Nord, din Peninsula Arabică, din Afganistan şi Pakistan şi din Turcia au dus la concluzia că "ţintele acestor atentate nu au fost numai instalaţiile şi personalul statului american, dar în anumite cazuri şi întreprinderile şi organizaţiile neguvernamentale al căror sediu este în Statele Unite".
Iar atacul terorist din Mumbai a indicat că securitatea hotelurilor din lume este o problemă tot mai acută.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA România Ucraina Bulgaria
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close