Antena 3 CNN Externe SUA crede că l-a ucis pe fiul lui Osama bin Laden

SUA crede că l-a ucis pe fiul lui Osama bin Laden

SUA crede că l-a ucis pe fiul lui Osama bin Laden
Sursa foto: saad bin laden
24 Iul 2009   •   17:26

Oficialii americani cred că fiul lui Osama bin Laden, Saad bin Laden, a fost ucis într-un atac aerian în Pakistan. Surse militare au confirmat pentru FOX News că oficialii cred că fiul cel mic a fost ucis în urma unui atac cu drone Predator în acest an. Moartea acestuia a fost anunţată iniţial de postul public de radio.
Directorul naţional de informaţii Mike McConnell a declarat pentru radio că Saad bin Laden ar fi mers în Pakistan anul trecut, după ce a petrecut mai mulţi ani în arest la domiciliu în Iran.

Se presupune că Saad, care nu este considerat membru marcant în conducerea Al Qaeda , a fost victimă colaterală a atacului aerian, mai ales că nu era considerat destul de important pentru a fi considerat o ţintă ân sine.
Un oficial al serviciilor de contrainformaţii a subliniat că nu se poate şti cu siguranţă dacă a fost ucis, deoarece nu au fost prelevate mostre de ADN. Estima însă că şansele ca acesta să fie mort sunt de "80 -85 procente."
Cel puţin 11 lideri Al Qaeda au fost eliminaţi în urma unor atacuri cu drone.
De la începutul anului trecut, SUA a efectuat circa 50 de atacuri aeriene, ce au dus la moartea a aproximativ 470 persoane, potrivit unui raport al serviciilor de informaţii pakistaneze.

Antena3.ro

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close