Antena 3 CNN Externe SUA. Femeie reţinută, după ce a încercat să vândă o rocă lunară cu 1,7 milioane de dolari

SUA. Femeie reţinută, după ce a încercat să vândă o rocă lunară cu 1,7 milioane de dolari

SUA. Femeie reţinută, după ce a încercat să vândă o rocă lunară cu 1,7 milioane de dolari
Sursa foto: Foto: clusterflock.org
22 Mai 2011   •   19:55

O femeie din Statele Unite a fost arestată, după ce a încercat să vândă o rocă lunară cu 1,7 milioane de dolari unui agent NASA sub acoperire, potrivit The Independent. Comercializarea unor astfel de pietre constituie infracţiune, potrivit legislaţiei americane.

Astfel, femeia i-ar fi promis cumpărătorului, agent sub acoperire al NASA, bucata de rocă pentru o sumă exorbitantă, respectiv 1,7 milioane de dolari. Investigatorii de la NASA, împreună cu şeriful zonei Riverside (din statul american California), au organizat o opraţiune de prindere a femeii în flagrant delict.

Potrivit legislaţiei SUA, vânzarea unor roci sau pietre aduse de pe Lună este interzisă, acestea fiind considerate comori naţionale. Astfel de pietre au fost oferite cadou fiecărui stat american şi în 136 de ţări, de către fostul preşedinte al SUA, Richard Nixon, după ce misiunea spaţială americană care a fost pe Lună a adus aproape patru sute de kilograme de roci.

Acesta "bucăţi de lună" se pot vinde la sume de milioane de dolari bucata, pe piaţa neagră de profil. Investigaţiile în acest caz continuă, urmând a fi făcute teste pentru a se confirma daca roca era de pe Lună sau dacă femeia a minţit.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close