Antena 3 CNN Externe SUA interzic focurile de artificii de Ziua Independenţei, din cauza secetei

SUA interzic focurile de artificii de Ziua Independenţei, din cauza secetei

SUA interzic focurile de artificii de Ziua Independenţei, din cauza secetei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
03 Iul 2011   •   17:59

Ziua Independenţei, 4 iulie, nu va mai fi sărbătorită în sudul Statelor Unite cu focuri de artificii, din cauza secetei persistente care devastează această parte a ţării, potrivit Wall Street Journal.

Oficialii din Florida până în Arizona au interzis în acest an focurile de artificii pentru a reduce riscul de incendii. Ei le-au cerut, de asemenea, locuitorilor din zonele unde nu au fost instituite astfel de interdicţii să renunţe la focurile de artificii.

"Este prea secetă, iar resursele noastre în materie de pompieri sunt prea puţine pentru a putea lupta cu eventuale incendii masive provocate de artificii", a declarat directorul departamentului de siguranţă publică din Texas.

Peste 70% din statul Texas se confruntă cu seceta, iar aproximativ 10.000 de focare de incendiu au devastat peste un milion de hectare de teren în ultimele şase luni, generând pagube de sute de mii de dolari şi moartea a doi pompieri voluntari.

De obicei, la 4 iulie sunt anunţate mai multe incendii decât într-o zi obişnuită din an. În 2009, focurile de artificii au provocat 18.000 de incendii, rănirea a 30 de civili şi pagube în valoare de 38 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: artificii Ziua Independentei SUA seceta
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close