Antena 3 CNN Externe SUA. Mii de oameni au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor din California

SUA. Mii de oameni au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor din California

SUA. Mii de oameni au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor din California
Sursa foto: Foto: Videonews
21 Dec 2010   •   12:46

Mii de oameni au fost evacuaţi în statul american California din cauza inundaţiilor. Ploile torenţiale din ultimele zile au umflat râurile, iar barajele din zonă au fost sparte. Inundaţiile au făcut probleme şi în Australia, unde oamenii au fost salvaţi cu elicopeterele de pe acoperişul caselor.

Sute de familii din sudul Californiei au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, cu doar câteva zile înainte de Crăciun.

Deşi barajul din zonă a fost construit recent, din cauza cantităţilor uriaşe de precipitaţii există riscul ca acesta să fie spart, iar toată zona să fie inundată.

Şi oraşul Los Angeles a fost afectat de ploile torenţiale. Serviciile meteorologice naţionale spun că au fost înregistrate cele mai puternice precipitaţii din 1921.

Zeci de drumuri au fost închise, atât în California, cât şi în statul vecin, Oregon, după ce drumurile au fost inundate de râurile ieşite din matcă. Meteorologii au avertizat că, în zilele următoare, va continua să plouă atât în Oregon cât şi în Colorado.

Şi australienii se confruntă cu inundaţiile. Zeci de case au fost distruse în oraşul Carnarvon, situat în vestul continentului. Oamenii s-au refugiat pe acoperişul caselor de unde au fost salvaţi cu elicopterele.

×
Subiecte în articol: inundatii california SUA evacuari
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close