SUA negociază în secret cu Rusia pentru un acord privind apărarea antirachetă

18 Iun 2010   •   04:49
SUA negociază în secret cu Rusia pentru un acord privind apărarea antirachetă lansare racheta

Statele Unite negociază în secret cu Rusia pentru a încheia un acord, care, potrivit oficialilor americani, ar putea limita capacitatea americană de apărare antirachetă, un obiectiv al Moscovei, care se opune instalării de interceptoare în Europa de Est, scrie Washington Times.

Administraţia americană a prezentat luna trecută oficialilor ruşi un proiect de acord în cadrul negocierilor dintre subsecretarul de stat pentru Securitate internaţională şi controlul armelor, Ellen Tauscher, şi adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Ribakov.

Negocierile secrete şi posibilul acord au generat temeri în rândul susţinătorilor strategiei de apărare antirachetă, potrivit cărora administraţia, în tentativa de a "reseta" relaţiile cu Moscova, va face mai multe concesii, care ar putea periclita actuala şi viitoarele strategii.

Oficialii din cadrul administraţiei, în favoarea impunerii unui control asupra armelor, se opun strategiilor de apărare antirachetă, pe care le consideră un impediment pentru acordurile privind armele ofensive.

 Antena3.ro

Parteneri
x close