Antena 3 CNN Externe SUA: Nu există "dovezi concludente" privind cauzele scufundării vasului militar sud corean

SUA: Nu există "dovezi concludente" privind cauzele scufundării vasului militar sud corean

SUA: Nu există "dovezi concludente" privind cauzele scufundării vasului militar sud corean
27 Apr 2010   •   23:18

Un diplomat american de top declara la Hong Kong că un grup de anchetă multinaţional asupra scufundării vasului militar sud coreean nu are încă "dovezi concludente" despre cauzele dezastrului maritim.
"Noi (SUA şi Coreea de Sud) lucrăm îndeaproape în această anchetă pentru a încerca să determinăm cauzele. Ancheta este în curs. Nu avem încă dovezi concludente," arăta vicesecretarul de stat pentru Asia de Est şi Pacific, Kurt Campbell.
Acesta declara că guvernul american tratează scufundarea vasului militar sud coreean ca "un subiect serios şi deosebit de sensibil ".
"Nu s-a ajuns la o judecată finală. Vă pot asigura că ne vom consulta nu doar cu Coreea de Sud, dar şi cu alţii din regiune. Suntem deosebit de angajaţi să menţimem pacea şi stabilitatea în peninsula coreeană, " arăta acesta.
Diplomatul american mai declara că SUA a avut consultaţii cu China legat de incident.

Corveta de 1200 de tone cu un echipaj de 104 militari s-a scufundat la finele lunii trecute în largul coastelor coreene, după o explozie inexplicabilă ce a rupt vasul în două.
Anchetatorii arătau despre incidentul misterios că o explozie produsă foarte aproape de navă mai degrabă decât o lovitură directă a scufundat vasul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close