Antena 3 CNN Externe SUA: Osama bin Laden nu va fi niciodată judecat, deoarece nu va fi prins viu

SUA: Osama bin Laden nu va fi niciodată judecat, deoarece nu va fi prins viu

SUA: Osama bin Laden nu va fi niciodată judecat, deoarece nu va fi prins viu
Sursa foto: osama bin laden
17 Mar 2010   •   03:56

Procurorul general american Eric Holder a declarat Congresului că Osama bin Laden nu va fi niciodată judecat în SUA, deoarece nu va fi prins viu.
În cadrul discuţiilor din parlament, procurorul general l-a comparat pe bin Laden cu ucigaşul Charles Manson şi a prezis că evenimentele vor fi de aşa natură încât "vom citi drepturile Miranda deasupra cadavrului lui Osama bin Laden" nu liderului al-Qaeda captiv.
Holder a respins criticile parlamentarilor care apreciază că este prea periculos ca suspecţii de terorism să fie judecaţi în tribunale federale civile, aşa cum a propus Holder .
Procurorul general s-a declarat furios să audă criticile conservatorilor care se plâng că teroriştii vor avea prea multe drepturi în instanţă.
Teroriştii în tribunal "au aceleaşi drepturi pe care le-ar avea şi Charles Manson, sau orice alt ucigaş în masă. Nu înseamnă că vor fi răsfăţaţi, nu înseamnă că vor fi trataţi cu mănuşi."
Comparaţia cu ucigaşul condamnat Manson l-a înfuriat pe republicanul John Culberson, care declara că aceasta demonstrează că administraţia Obama nu înţelege dorinţa publicului american de a trata teroriştii ca duşmani de război, nu acuzaţi penali.
Holder arăta că argumentele lui Culberson ignoră fapte de bază despre lege şi a luptei contra terorismului.
"Să abordăm aceasta cu realism. Bin Laden nu va apărea niciodată într-o instanţă americană", puncta Holder. Pentru a explica: "posibilitatea de a fi prins viu este infinitezimală. Va fi ucis de noi sau va fi ucis de proprii oameni pentru a nu fi prins viu de noi."

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden Congresul american
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close