Antena 3 CNN Externe SUA aprobă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

SUA aprobă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Camera Reprezentanților SUA a susținut marți o creștere a pachetului de ajutor al Ucrainei la 40 de miliarde de dolari.

SUA aprobă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina
Sursa foto: Municipalitatea Odesa
de Alexandra Ionescu    |    11 Mai 2022   •   16:18

368 de congresmeni au votat pentru creșterea ajutorului, 57 au votat împotrivă. Toți legislatorii care au votat împotriva proiectului de lege sunt membri ai Partidului Republican.

Dacă inițiativa este susținută de Senat, pachetul de ajutor propus inițial de președintele american Joe Biden va fi majorat cu 7 miliarde de dolari - de la 33 de miliarde de dolari la 40 de miliarde de dolari.

Potrivit presei americane, proiectul de lege prevede 6 miliarde de dolari în asistență de securitate, inclusiv instruire, echipamente, arme, sprijin logistic, provizii și servicii pentru forțele armate ucrainene și forțele naționale de securitate, precum și 900 de milioane de dolari în sprijinul refugiaților, inclusiv oferindu-le locuințe și cursuri de limbă engleză.

Aproximativ 8,7 miliarde de dolari din fondurile prevăzute de proiect de lege vor merge către Fondul de Sprijin Economic „pentru a răspunde nevoilor urgente din Ucraina”.

Mai departe, documentul trebuie să fie aprobat de Senatul SUA, după care va fi aprobat de președinte.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a spus că, după ce proiectul de lege va fi aprobat de Camera Reprezentanților, camera superioară a Congresului „va acționa rapid” pentru ca proiectul să fie adoptat și trimis lui Biden pentru semnare, informează AP.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina SUA ajutor
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close