Antena 3 CNN Externe SUA prelungesc măsura de închidere a unor ambasade, ca măsură de securitate în urma unor ameninţări din partea Al-Qaida

SUA prelungesc măsura de închidere a unor ambasade, ca măsură de securitate în urma unor ameninţări din partea Al-Qaida

SUA prelungesc măsura de închidere a unor ambasade, ca măsură de securitate în urma unor ameninţări din partea Al-Qaida
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    05 Aug 2013   •   09:59

Washingtonul a anunţat duminică prelungirea până la 10 august a măsurii de închidere a 19 ambasade şi consulate din Africa şi Orientul Mijlociu, ca măsură de securitate în urma unor ameninţări cu atentate din partea Al-Qaida.
   
Lista include 15 reprezentanţe diplomatice deja închise duminică, precum şi alte patru, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Mai multe alte reprezentanţe diplomatice închise duminică se vor redeschide luni, a adăugat sursa citată, informează AFP.
   
"Nu este vorba despre o indiciu care se referă la o serie de noi ameninţări, ci mai degrabă de angajamentul nostru de a fi prudenţi şi de a lua măsurile adecvate pentru protejarea personalului nostru, inclusiv a angajaţilor locali şi vizitatorilor misiunilor noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki.
   
Washingtonul a anunţat joi că cel puţin 25 dintre reprezentanţele sale diplomatice vor fi închise duminică, după ce au fost interceptate mesaje din partea unor oficiali de rang înalt ai Al-Qaida.
   
Potrivit comunicatului Departamentului de Stat, reprezentanţele diplomatice din Abu Dhabi, Amman, Cairo, Riyad, Dhahran, Djeddah, Doha, Dubai, Kuwait, Manama, Mascat, Sanaa, Tripoli, Antananarivo, Bujumbura, Djibouti, Khartoum, Kigali şi Port Louis vor fi închise de luni până sâmbătă.
   
Printre cele care vor rămâne deschise pentru administrarea afacerilor curente luni figurează Dhaka, Alger, Nuakchott, Kabul, Herat, Bagdad, Basra şi Erbil, potrivit comunicatului.
   
Marea Britanie, Germania şi Franţa au anunţat, la rândul lor, că îşi vor închide ambasadele la Sanaa, capitala Yemenului, duminică şi luni, după alerta lansată sâmbătă de Washington.

Cu o zi înainte de închiderea temporară a ambasadelor Statelor Unite în lumea arabă, în Israel, precum şi în Afganistan şi Bangladesh, a avut loc, sâmbătă, la Casa Albă o reuniune la vârf consacrată ameninţărilor teroriste ale Al-Qaida.
   
Preşedintele Barack Obama a ordonat încă de vineri seara luarea "tuturor măsurilor necesare pentru protejarea americanilor".
   

  
   

×
Subiecte în articol: SUA washington
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close