Antena 3 CNN Externe SUA suplimentează securitatea reprezentanţelor diplomatice cu sute de puşcaşi marini

SUA suplimentează securitatea reprezentanţelor diplomatice cu sute de puşcaşi marini

SUA suplimentează securitatea reprezentanţelor diplomatice cu sute de puşcaşi marini
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
19 Dec 2012   •   11:18

Statele Unite vor suplimenta cu sute de puşcaşi marini protecţia reprezentanţelor diplomatice, a anunţat marţi secretarul de Stat Hillary Clinton, într-o scrisoare adresată Congresului care însoţeşte un raport guvernamental privind atacul asupra Consulatului de la Benghazi, informează AFP.

Acest raport, publicat marţi seara, redactat de o către o Comisie creată chiar de Clinton după atentatul comis în Libia la 11 septembrie, denunţă eşecuri în materie de securitate la consulatul american.

Raportul acestei Comisii, un Comitet de Revizuire (ARB) a acţiunii administraţiei americane, a mai conchis că înainte de atentat nu a existat "nicio informaţie imediată sau specifică" care să semnaleze serviciilor de spionaj americane existenţa unei ameninţări împotriva acestui consulat.

Atacul armat, comis de miliţii islamiste apropiate Al-Qaida, s-a soldat cu moartea ambasadorului american Christopher Stevens şi altor trei agenţi americani.

Clinton a oferit asigurări la mijlocul lui octombrie că "(îşi va) asuma responsabilitatea" gestionării şi consecinţelor acestui atentat terorist, care a declanşat o adevărată furtună politică între Guvernul democrat şi opoziţia republicană înainte de realegerea lui Barack Obama.

Departamentul de Stat a dat publicităţii marţi seara partea "neconfidenţială" a raportului ARB şi scrisori trimise de către Clinton Comisiilor pentru Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentanţilor şi Senatului.

Congresul urmează să audieze miercuri şi joi oficiali din cadrul Departamentului de Stat şi Pentagonului asupra atacului de la Benghazi, dar în absenţa secretarului de Stat Hillary Clinton, care este bolnavă de câteva zile.

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close