Antena 3 CNN Externe SUA: Talibanii pakistanezi sunt în spatele atacului din New York

SUA: Talibanii pakistanezi sunt în spatele atacului din New York

SUA: Talibanii pakistanezi sunt în spatele atacului din New York
Sursa foto: eric holder
10 Mai 2010   •   23:42

Procurorul general american, Eric Holder, declara că SUA are dovezi ce fac legătura între talibanii pakistanezi şi tentativa de atentat din New York .

Holder a făcut acuzaţiile în cadrul unui interviu pentru ABC în care arăta că Statele Unite "au strâns dovezi ce demonstrează că talibanii pakistanezi sunt în spatele atacului."

Sâmbăta trecută, un SUV din care ieşea fum a fost descoperit a conţine o serie de canistre cu propan şi artificii, în New York, dar bomba nu a explodat.
Două zile mai târziu a fost arestat Faisal Shahzad, un cetăţean american născut în Pakistan, el fiind principalul suspect.
Holder sublinia că talibanii pakistanezi au ajutat la tentativa lui Shahzad.
"Ştim că ei au ajutat la organizare. Ştim că probabil au ajutat la finanţare. Şi că el lucra la ordinele lor," sublinia Holder.
Acesta a mai precizat că guvernul american este mulţumit cu nivelul de cooperare al autorităţilor din Pakistan în anchetă şi că nimic nu sugerează că oficialii pakistanezi ar fi ştiut de tentativa lui Shahzad.
Acesta din urmă a mărturisit că a cumpărat un SUV, a creat dispozitivul exploziv pe care l-a plasat în Times Square, încercând să îl detoneze.
Shahzad s-a întors recent dintr-o călătorie de cinci luni din Pakistan.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat terorist
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close