Antena 3 CNN Externe SUA: Un fost contractor al NSA, inculpat pentru furt de date secrete

SUA: Un fost contractor al NSA, inculpat pentru furt de date secrete

SUA: Un fost contractor al NSA, inculpat pentru furt de date secrete
Sursa foto: foto: Pixabay.com
09 Feb 2017   •   07:28

Un american de 52 de ani, care a lucrat pentru Agenţia de Securitate Naţională (NSA) şi alte agenţii guvernamentale ale SUA, a fost inculpat miercuri pentru reţinere de informaţii clasificate "top secret", transmite AFP, citată de Agerpres.

Arestat pe 27 august 2016 fiind suspectat că ar fi furat o "cantitate uimitoare" de date, Harold Martin se confruntă cu 20 de capete de acuzare, riscând în cazul fiecăruia 10 ani de închisoare.

Timp de mai mult de două decenii, Martin ar fi copiat şi subtilizat informaţii confidenţiale, al căror volum a fost estimat la cel puţin 50.000 GB.

Aceste documente clasificate "top secret" au fost recuperate de la domiciliul suspectului, precum şi din portbagajul maşinii acestuia. Poliţiştii au capturat de asemenea un "arsenal" compus din zece arme de foc, dintre care o puşcă de asalt.

Martin a lucrat ca şi contractor al NSA, agenţia americană de informaţii specializată în spionajul comunicaţiilor mondiale.

Afacerea este stânjenitoare pentru NSA căci aminteşte de precedentul Edward Snowden, care a dezvăluit lumii întregi amploarea programelor de supraveghere ale NSA.

×
Subiecte în articol: NSA
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close