Antena 3 CNN Externe SUA: Un fost spion rus a reuşit să trimită mesaje din închisoare pe şerveţele

SUA: Un fost spion rus a reuşit să trimită mesaje din închisoare pe şerveţele

SUA: Un fost spion rus a reuşit să trimită mesaje din închisoare pe şerveţele
Sursa foto: Foto: heralddaily.com
03 Oct 2010   •   22:20

Un fost agent-formator CIA şi spion rus, pe nume Jim Nicholson a reuşit să trimită din închisoare mesaje scrise pe şerveţele, prin fiul său care urma să transmită informaţiile mai departe, informează Oregonlive.com

Potrivit sursei citate, fostul agent i-ar fi trimis şerveţelele fiului său, pe care l-ar fi trimis în diverse locuri pentru a ridica onorariul din partea ruşilor pentru informaţiile furnizate. În mesajele transmise, Nicholson spunea că ar avea nevoie de ajutor financiar pentru unul din copiii săi, întrucât el  nu îi poate ajuta din situaţia în care se află. Spionul ar mai fi transmis ruşilor că le este "recunoscător" pentru fondurile trimise şi că fiul lui "este un om de încredere".

Jim Nicholson a fost condamnat în anul 1997 la 23 de ani de închisoare de către autorităţile americane , după ce a recunoscut că ar fi conspirat pentru a spiona ilegal. Acesta a primit din partea serviciilor secrete din Rusia 300.000 de dolari, pentru a transmite informaţii din interiorul CIA. Bărbatul se află în prezent în închisoarea federală din Sheridan, Oregon.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close