Antena 3 CNN Externe Submarinul dispărut în Indonezia mai are aer pentru 72 de ore

Submarinul dispărut în Indonezia mai are aer pentru 72 de ore

Autoritățile indoneziene se află în contratimp în încercarea disperată de a localiza submarinul dispărut la Est de Bali, iar echipajul mai are oxigen doar pentru 72 de ore.

Submarinul dispărut în Indonezia mai are aer pentru 72 de ore
Sursa foto: Hepta
de Ruxandra Rădulescu    |    22 Apr 2021   •   14:18

Cei 53 de membrii ai echipajului de pe submarinul KRI Nanggala-402, care a disparut miercuri, la Est de Bali, se află într-o situație critică, aceștia mai au doar 72 de ore până ce vor rămâne fără oxigen.

Autoritățile indoneziene se află în alertă, și au cooptat șase nave de război, un elicopter și 400 de oameni pentru procedura de salvare.

De asemena, Singapore si Malezia au trimis nave maritime în ajutor, iar Statele Unite, Australia, Franța și Germania și-au oferit susținerea.  Semnalul cu submarinul s-a pierdut în timpul unui exercițiu în larg, iar nava nu a mai putut fi contactată.

O pată de ulei din zona unde submarinul s-a scufunbndat ar putea indica o defecțiune la sistemul de alimentare, însă alte teorii susțin că ar putea reprezenta chira un semnal din partea echipajului, titrează BBC.

Primul incident de acest fel din Indonezia

Submarinul a fost construit la sfârșitul anilor '70 în Germania, și s-a aflat sub revizie și a fost reabilitat pe parcursul a doi ani în Coreeea de Sud. Acest incident marchează prima dată când Indonezia pierde unul dintre submarinele sale.

×
Subiecte în articol: echipaj submarin indonezia salvatori
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close