Antena 3 CNN Externe Submarinul, mijlocul de transport preferat al traficanţilor de droguri columbieni

Submarinul, mijlocul de transport preferat al traficanţilor de droguri columbieni

Submarinul, mijlocul de transport preferat al traficanţilor de droguri columbieni
15 Feb 2011   •   23:34

Submarinul a ajuns mijlocul de transport preferat al traficanţilor de droguri. Un submersibil a fost găsit de soldaţii columbieni într-un râu din junglă. Traficanţii au plătit două milioane de dolari pentru a construi submarinul. O sumă mică dacă ne gândim că numai la un transport subacvatic puteau fi transporte până la opt tone de droguri. Sigur, fără ca traficanţii să fie depistaţi.

La prima vedere, submarinul găsit în inima junglei columbiene pare învechit şi abandonat. Dar e perfect funcţional, iar soldaţii ştiu bine cine sunt proprietarii.

Submersibilul, echipat cu două motoare diesel, e lung de 30 de metri şi a fost construit, se pare, într-o jumătate de an. Poate găzdui, pe lângă droguri, şi un echipaj de şase persoane sau, mai bine zis, traficanţi. N-au apucat să-l folosească, pentru că au apărut militarii.

“Şi mai important este că se poate scufunda până la 9 metri sub apă, astfel încât este foarte greu de detectat”, a declarat generalul Antonio Herazo.

Submarinul i-ar fi ajutat pe traficanţi să se strecoare fără probleme, până în Oceanul Pacific, cu droguri cu tot. Anul trecut, un alt submersibil al grupărilor care comercializează stupefiante a fost găsit în Ecuador.

 
 

×
Subiecte în articol: submarin traficanti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close