Antena 3 CNN Externe Sunt devotaţi şi sunt mereu pregătiţi să ajute necondiţionat. Eroii pe patru picioare ai Armatei Americane

Sunt devotaţi şi sunt mereu pregătiţi să ajute necondiţionat. Eroii pe patru picioare ai Armatei Americane

Sunt devotaţi şi sunt mereu pregătiţi să ajute necondiţionat. Eroii pe patru picioare ai Armatei Americane
Sursa foto: Foto:U.S. Marine Corps/ www.flickr.com
27 Sep 2012   •   09:48

Câinii au luptat alături de oameni în cele mai importante conflicte militare din istorie. Au luptat alături de greci, de egipteni, de romani şi, nu în ultimul rând, alături de americani. Potrivit Asociaţiei Câinlor de Război din SUA, de la începutul serviciului lor militar, căţeii au salvat peste 10.000 de vieţi.

Cu toate că s-au aflat pe front alături de camarazii lor umani încă de la începutul naţiunii americane, contribuţia câinilor în conflictele armate a fost recunoscută oficial în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La început, câinii erau folosiţi ca mesageri.

În timpul Primului Război Mondial, sergentul Stubby, câinele de război cu cele mai multe medalii primite vreodată, a salvat o întreagă unitate militară de la un atac cu gaz sarin. Sergentul patruped a întâlnit nu mai puţin de trei preşedinţi americani.



Cel mai mare erou patruped al celui de-al Doilea Război Mondial  a fost un ciobănesc german pe nume Chip care a reuşit să doboare un întreg echipaj inamic. A fost premiat cu medalia Crucea de Argint.

Cel mai celebru căţel din al Doilea Război Mondial este Rin Tin Tin. Un câine german abandonat şi adoptat de trupele americane care, după ce a ajuns în SUA, a apărut în mai multe producţii cinematografice.

Peste 5000 de câini au ajutat soldaţii americani în timpul Războiului din Vietnam şi peste 300 de patrupezi şi-au pierdut vieţile în acest război.



Câinii au fost incluşi şi în trupele speciale ale americanilor. Puţini sunt cei care ştiu că un căţel a fost prezent în misiunea de capturare a lui Osama bin Laden.

Câinii sunt folosiţi în război pentru a detecta bombe, arme, droguri şi chiar pentru a ataca inamicul. În prezent, armata americană utilizează peste 2.500 de câini în teatrele de operaţiuni.

Căţeii sunt recunoscuţi şi pentru devotamentul lor pentru oameni şi pentru partenerul de luptă şi au nevoie de terapie dacă îşi pierd camaradul uman în luptă.

Patrupezii care servesc în armată pot ieşi la pensie la vârsta de 10 ani. După retragere, ei pot fi adoptaţi de soldaţi.

Mai multe fotografii impresionante în GALERIA FOTO de mai jos





 

 

×
Subiecte în articol: catei caini al Doilea Razboi Mondial
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close