Antena 3 CNN Externe "Sunt şocată de noile acuzaţii". Iulia Timoşenko declară că nu are nicio legătură cu asasinarea unui deputat

"Sunt şocată de noile acuzaţii". Iulia Timoşenko declară că nu are nicio legătură cu asasinarea unui deputat

"Sunt şocată de noile acuzaţii". Iulia Timoşenko declară că nu are nicio legătură cu asasinarea unui deputat
Sursa foto: Foto: rferl.org
de S.T.    |    22 Ian 2013   •   20:22

Iulia Timoşenko, aflată în detenţie, s-a declarat "şocată" de inculparea pentru organizarea asasinării unui deputat, în 1996, respingând acuzaţiile procurorilor ucraineni, conform declaraţiei avocatului său, scrie AFP.

"Declar cu fermitate că nu am avut nicio legătură cu tragicul asasinat care l-a avut ca victimă pe deputatul Evgheni Cecerban", a afirmat Timoşenko, într-o declaraţie prezentată de avocatul său, Serghi Vlasenko.
   
"Ştiu că, la fel ca mine, sunteţi toţi şocaţi de noile acuzaţii", a continuat fostul premier, care a catalogat acuzaţiile drept simptome ale "isteriei" şi "agoniei" regimului preşedintelui Viktor Ianukovici.
   
Parchetul General din Ucraina o suspectează pe Iulia Timoşenko, deja condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, că a organizat uciderea unui deputat în 1996.
   
Timoşenko, până acum martor în acest dosar, este acuzată că a plătit 2,3 milioane de dolari pentru asasinarea deputatului Evghen Cecerban, ucis în 1996, împreună cu soţia, pe pista aeroportului din Doneţk.

La rândul său, Lazarenko ar fi oferit 500.000 de dolari pentru asasinat.

Citeşte şi:

Fiica Iuliei Timoşenko lansează un apel: "Nu vă cer decât un lucru: nu-mi omorâţi mama"

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close