Antena 3 CNN Externe Supărare mare în Germania din cauza unei declaraţii făcute de Silvio Berlusconi. "Lagărele de concentrare NU au existat pentru germani"

Supărare mare în Germania din cauza unei declaraţii făcute de Silvio Berlusconi. "Lagărele de concentrare NU au existat pentru germani"

Supărare mare în Germania din cauza unei declaraţii făcute de Silvio Berlusconi. "Lagărele de concentrare NU au existat pentru germani"
de O.P.    |    28 Apr 2014   •   10:25

Mai mulți responsabili politici germani și-au exprimat indignarea duminică față de afirmația fostului șef al guvernului italian Silvio Berlusconi că 'pentru germani, lagărele de concentrare nu au existat vreodată', relatează AFP.

Omul de afaceri italian (77 de ani) a rostit aceste cuvinte sâmbătă, în cursul unui miting de campanie în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European, vrând să-l atace astfel pe socialistul german Martin Schulz, candidat la președinția Comisiei Europene.

Ralf Stegner, membru al conducerii Partidului Social-Democrat German (SPD), partener de coaliție al conservatorilor cancelarului Angela Merkel, i-a invitat pe conducătorii Partidului Popular European (PPE), al cărui membru este Forza Italia, formațiunea de centru-dreapta a lui Berlusconi, să condamne această opinie.

'PPE trebuie să răspundă acestui derapaj intolerabil împotriva cetățenilor și cetățencelor germane cu fermitatea cea mai absolută', a declarat el, potrivit cotidianului german Suddeutsche Zeitung.

'Cei care rămân tăcuți în fața unor astfel de cuvinte rostite chiar în cadrul familiei lor politice pun în pericol solidaritatea democraților', a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close