Antena 3 CNN Externe Supravegherea lui Julian Assange costă 11.000 de euro pe zi Marea Britanie

Supravegherea lui Julian Assange costă 11.000 de euro pe zi Marea Britanie

Supravegherea lui Julian Assange costă 11.000 de euro pe zi Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    19 Iun 2014   •   22:24
Supravegherea de către poliţie a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, refugiat de peste doi ani la ambasada Ecuadorului la Londra, costă 11.000 de euro pe zi contribuabilii britanici, au informat joi surse din cadrul Scotland Yard, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
Între 19 iunie 2012, ziua în care Assange s-a refugiat la ambasadă, şi mai 2014, supravegherea lui a costat 6,4 milioane de lire sterline (8 milioane de dolari). Această sumă include şi salariile poliţiştilor, chiar şi orele suplimentare ale acestora, precum ţi utilizarea de vehicule, birouri şi echipamente informatice.
 
Timp de doi ani, poliţia asigură o prezenţă permanentă în faţa ambasadei, situată într-o clădire de cărămidă la câţiva paşi de magazinul de lux Harrods.
 
Din "motive de siguranţă", Scotland Yard a refuzat să spună câţi ofiţeri sunt mobilizaţi pentru supravegherea australianului de 42 de ani.
 
Dacă Julian Assange iese din ambasadă, el va fi arestat în vederea extrădării către Suedia unde este acuzat de viol şi agresiune sexuală.
 
"Sperăm că Ecuadorul ne va ajuta să punem capăt şederii dificile şi costisitoare a lui Julian Assange", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe britanic.

×
Subiecte în articol: Julian Assange supraveghere
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close